Courgettekoekjes met maïs

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje. Vandaag serveert ze ons een heerlijk airfryer-receptje.

Met een airfryer kan je veel meer dan enkel frietjes op een gezondere manier klaarmaken. Heel wat gerechten die je in een braadpan of oven klaarmaakt, kan je snel en eenvoudig bereiden in dit handige toestel. Denk aan gebraden kip, maar ook granola en zelfs gebak.

“Deze lekkere courgettekoekjes zijn kidsproof, om samen te maken en te eten!”

Deze lekkere en voedzame courgettekoekjes met maïs maak je in een handomdraai klaar. Heerlijk als hapje, maar vergezeld van een lekkere salade ook een lekkere lunch of licht avondmaal. Bovendien zijn deze lekkere courgettekoekjes kidsproof, om samen te maken en te eten!

Dit heb je nodig (voor +/- 15 stuks)

• 2 courgettes

• 200 g feta

• 150 g maïs (blik)

• 2 eieren

• 100 g zelfrijzende bloem

• oregano

• peper en zout

• om te serveren: yoghurt, verse kruiden (oregano, basilicum)

Zo maak je het

• Rasp de courgettes met een keukenmachine of met de hand

• Knijp het vocht uit de geraspte courgettes

• Verkruimel de feta

• Meng de verkruimelde feta en maïs onder de courgetterasp

• Voeg de losgeklopte eieren en zelfrijzende bloem toe en roer om

• Kruid met oregano, peper en zout

• Verwarm je airfryer op 200°C

• Schep met een lepel enkele hoopjes van het courgettemengsel in de airfryer

• Tip: Leg een stukje bakpapier in je airfryer

• Bak ze in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig

• Serveer met een portie yoghurt, gekruid met peper en zout, om te dippen

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier