Krokante duivelse eieren

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Steffy (36) uit Mol.

Samen met haar gezin baatte deze enthousiaste lezeres vijf jaar lang een B&B uit in Spanje. Daar werden ze niet alleen verliefd op de Spaanse cultuur, maar ook op de keuken. Steffy en haar man, die kok is van opleiding, dromen er dan ook van om binnen enkele jaren terug te gaan en zich er te settelen. “Ik mis ons Spaans keukentje enorm, maar we genieten ook volop van ons leven in België”, aldus Steffy. “Binnen enkele weken gaan we ook trouwen, en bekronen we zo 20 jaar liefde!”

Steffy kookt nog uiteraard nog regelmatig, en dan liefst voor haar gezin of hun uitgebreide vriendengroep. Deze krokante duivelse eieren staan dan regelmatig op het menu als hapje. “In Spanje vullen ze de eieren met een mengsel van tonijn, maar ik geef graag mijn eigen twist aan recepten. Bovendien zijn ze keer op keer een succes. Toeval of niet serveerde ik krokante duivelse eieren de laatste weken enkele keren extra … zou dat aan de voetbal kunnen liggen?”, aldus Steffy met een knipoog.

Dit heb je nodig (hapje voor 4 à 6 personen)

• 8 eieren

• 60 g bloem

• 1 tl knoflookpoeder

• 100 g panko (of paneermeel)

• 1 el mayonaise

• 1 tl sriracha (of tabasco)

• Sap van ½ limoen, naar smaak

• 4 kerstomaten

• Peper en zout

• Verse peterselie

Zo maak je het

• Kook 6 eieren hard in circa 8 minuten

• Spoel de eieren onder koud stromend water

• Pel de eieren en snij ze in de lengte door

• Haal het eigeel uit de eieren en zet opzij

• Kluts de overige 2 eieren los in diep bord

• Doe de bloem in een kom of diep bord en kruid met lookpoeder

• Neem een derde kom of diep bord voor de panko

• Haal de gehalveerde eieren door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko

• Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C

• Frituur de eieren in circa 2 à 3 minuten goudbruin en krokant

Tip: Heb je een airfryer? Bak de eieren dan 6 minuten op 200°C met de snijkant naar beneden.

• Laat de eieren daarna uitlekken op keukenpapier

• Prak het eigeel fijn met een vork

• Roer er de mayonaise, de sriracha en het limoensap door

• Meng tot een gladde vulling

• Proef en kruid bij met peper en zout

• Schep de vulling in de gefrituurde eieren

Tip: Gebruik een spuitzak met kartelmondje

• Garneer met een partje kerstomaat en verse peterselie

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier