Een snel kikkererwtenstoofpotje met kerstomaten
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Celeste (25) uit Houthalen-Helchteren een snel kikkererwtenstoofpotje met kerstomaten.
De liefde voor koken kreeg lezeres Celeste van haar ouders. Celeste: “Mijn ouders koken graag en papa slooft zich in het weekend al eens graag uit met een uitgebreid diner. Ik kreeg dus altijd al voldoende inspiratie. Toen ik op kot ging ben ik zelf meer en meer gerechtjes beginnen samenstellen… tot groot plezier van mijn vriendinnen!”
“Ik hou van eenvoudige gerechten. Huisgemaakt stoofvlees of pasta met ricotta en spinazie, daar kan je mij echt blij mee maken. Mijn guilty pleasure? Sowieso met de lepel uit de chocopot eten!”, aldus Celeste met een grote glimlach. Met haar kikkererwtenstoofpotje met kerstomaten serveert onze hobbykok van de week ons een eenvoudige, snelle en vooral ook smaakvolle lunch.
• 300 g kerstomaten
• 150 g kikkererwten
• 1 ui
• 5 tl tomatenpuree
• 50 ml water
• 10 el yoghurt
• tijm
• oregano
• peper en zout
• olijfolie
• verse basilicum
• optioneel balsamicoazijn
Zo maak je het
• Was de kerstomaten en verwijder het kroontje
• Snipper de ui
• Verwarm een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur
• Doe de kerstomaten in de pan wanneer de olie begint te sissen
• Voeg de gesnipperde ui en de kikkererwten toe
• Voeg na enkele minuten ook het water en de tomatenpuree toe
• Roer om en kruid met tijm, oregano, peper en zout naar smaak
• Stoof ongeveer 7 minuten
• Verdeel de yoghurt in twee diepe borden
• Neem de pan van het vuur en schep het kikkererwtenstoofpotje bovenop de yoghurt
• Werk af met verse basilicum en peper, en eventueel balsamicoazijn
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier