Het feestmenu van De Zondag: hazelnootwafels

Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk feestreceptje. Vandaag een heerlijk extra dessertje: hazelnootwafels. Njammie!


Voor het feestmenu baseert onze huischef Amylia van www.cookameal.be zich op een receptenboek uit 1981 dat ze op de rommelmarkt vond. Het partyboekbevat tips en recepten die ondertussen toch al wel een tikkeltje verouderd zijn … een leuke uitdaging dus om ze een leuke moderne twist te geven.

Oliebollen, wafels en appelflappen, deze heerlijke tradities waren vroeger dé ster van oudejaars- en nieuwjaarsdag. Iedereen verzamelde zich rond de tafel voor een zoet moment van gezelligheid. En wat past er beter bij een retrokerstmenu dan een van deze nostalgische lekkernijen? Met deze hazelnootwafels breng je een vleugje van die traditie naar je feesttafel – luchtig, krokant en met een heerlijke nootachtige twist. Een perfecte afsluiter voor een kerstmenu vol retrovibes!

Ingrediënten

• 100 g boter (op kamertemperatuur)

• 100 g suiker

• 4 eieren

• 100 g gemalen hazelnoten

• 200 g bloem

• 100 ml melk

Voor de vanilleroom:

• 250 g slagroom

• 1 el suiker

• Enkele druppels vanille-extract

Extra’s voor decoratie:

• Chocolade kerstboompjes

• Vers fruit

Bereiding

• Klop de boter en suiker samen tot een luchtige, romige massa.

• Voeg één voor één de eieren toe en mix tot alles goed gemengd is.

• Roer de melk erdoor tot een glad beslag.

• Spatel vervolgens de bloem en gemalen hazelnoten voorzichtig door het mengsel.

• Verhit het wafelijzer en vet licht in indien nodig.

• Schep een portie beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

• Maak de vanilleroom: doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en het vanille-extract toe.

• Klop dit mengsel dik en romig met je mixer.

• Serveer de wafels warm met een toefje vanilleroom, wat vers fruit en een feestelijk chocolaatje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier