Fris en fruitig: 4 zomerse gerechtjes voor bij de barbecue
Niets zo fijn als gezellig barbecueën met het hele gezin. Met deze vier heerlijke bijgerechtjes geef je een draai aan je favoriete klassiekers en tover je in een handomdraai de zon op tafel.
Bij zonnig weer slaan we spontaan allemaal aan het barbecueën. Op zoek naar enkele nieuwe bijgerechtjes om uit te testen? Probeer deze verrassende combinaties die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen bij iedereen.
Fruitige verfrissing
Hoewel groentjes altijd heerlijk smaken, kan fruit soms toch net dat tikkeltje frisser zijn in de zomer. In het meeste fruit zit van nature veel vocht en dat geeft dan ook aan elk gerechtje een verfrissende touch. En geef nu toe: er smaakt niets harder naar de zomer dan een vers stuk fruit.
Of het nu bij je pastasalade is, in je groenteslaatje of tussen je vleesspiesjes, fruit past perfect bij een barbecue en deze vier recepten bewijzen dat.
Peer-geitenkaaskroketjes
Deze geitenkaasspiesjes zullen elk veggie-hart sneller doen slaan en zijn de ideale vleesvervanger. De heerlijk zoete smaak van de peer balanceert de geitenkaas perfect uit.
Zo maak je deze peer-geitenkaaskroketjes.
Scampisaté met mango en citroengras
Gemarineerde scampi’s op de barbecue worden nog beter met een fris stukje verse mango tussen. Deze satés maak je in een handomdraai klaar en katapulteren je rechtstreeks naar een zonnige havenstad.
Zo maak je deze scampisatés met mango en citroengras.
Watermeloen- en aardbeisalade met munt
Als je op zoek bent naar een origineel slaatje is deze versie met aardbeien en watermeloen een echte aanrader. De zoete vruchten in combinatie met de verse munt maken het niet alleen heel fris, maar ook overheerlijk!
Zo maak je deze watermeloen- en aardbeisalade met munt.
Spek- en appelspiesjes
We weten al langer dan vandaag dat de combinatie van spek en appel hemels is. Deze spiesjes bewijzen dat nog maar eens. De verse rozemarijn maakt het smaakpaletje compleet.
Zo maak je deze spek- en appelspiesjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier