Frisse dip van gerookte paling

Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week, een lekker hapje van Patrick (71) uit Halle-Zoersel.

Wanneer ik lezer Patrick opbel, is hij druk bezig in de tuin, naast koken zijn andere grote passie. “Zelf dingen planten, lekkere groenten oogsten en er nadien mee aan de slag gaan in de keuken vind ik echt fantastisch.” Patrick leerde koken van zijn moeder, met wie hij als jonge knaap uren spendeerde in de keuken. Die kookmicrobe gaf hij later zelf door aan zijn zonen. “Mijn zonen zijn thuis ook de kok in huis. Elk op hun eigen manier. De ene leest nauwlettend recepten en de andere improviseert en experimenteert wat vaker, net zoals ik”, vertelt Patrick trots.

Ik kon met deze combinatie al heel wat mensen verrassen

Vandaag serveert Patrick ons een eenvoudige, originele dip op basis van gerookte paling. “Ik kon met deze combinatie al heel wat mensen verrassen, dus ik hoop dat de lezers van De Zondag er ook succes mee zullen hebben!”

Dit heb je nodig

100 g gerookte paling, voorverpakt*

100 g zachte geitenkaas*

100 g gepelde garnalen

scheutje verse room

1 el vers limoensap (+ extra naar smaak)

peper van de molen

verse bieslook

Zo maak je het

Mix de gerookte paling en de helft van de garnalen samen met de geitenkaas en een scheutje room tot een gladde dip in je keukenmachine (of eventueel met een staafmixer)

Voeg eventueel extra room toe, tot je de gewenste structuur hebt

Meng het limoensap onder de palingdip

Proef en kruid bij met peper van de molen en eventueel extra limoensap

Schep de dip in een potje en werk af met verse garnalen en fijngesnipperde bieslook

*Tips

Ook lekker met gerookte makreel in plaats van gerookte paling

Geen fan van geitenkaas? Vervang dan door roomkaas

Lekker met geroosterd brood of broodstengels

Serveer als feestelijk hapje in kleine glaasjes

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier