Zondagse kost: gehaktballetjes ratatouille
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Renata gehaktballetjes ratatouille.
“Dit is mijn succesrecept! Geef toe, wie eet er nu niet graag gehaktballetjes?” aldus lezeres Renata met een grote glimlach. “Je kan deze gehaktballetjes ratatouille ook heel makkelijk combineren. Mijn neefjes eten dit gerecht liefst met rijst, mijn buurvrouw met pasta en ikzelf met frietjes!”
Al 20 jaar runt Renata haar eigen kapsalon, en klanten worden niet enkel verwend met een nieuw kapsel: “Mijn klanten krijgen regelmatig iets lekkers voorgeschoteld. Maar ook mijn buren en familie mogen vaak komen proeven. Daar kan ik echt van genieten. Wat kan ik zeggen? Ik leg de mensen gewoon echt graag in de watten!” En hoewel Renata graag kookt is bakken minder haar ding. “Ik ben echt geen zoetekauw, aan taarten zal ik me dus niet snel wagen. Al bak ik wel regelmatig wafels… om uit te delen!”, lacht ze.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
1 ui
4 tomaten
1 courgette
4 stengels selder
2 wortelen
1 rode puntpaprika
handvol kerstomaten
500 g gemengd gehakt
1 ei
2 el broodkruim
500 g passata
olijfolie
peper zout
Italiaanse kruiden
Zo maak je het
Snipper de ui
Snij de rest van de groenten in blokjes, halveer de kerstomaten
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui
Voeg de rest van de groenten toe
Roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur
Voeg de passata toe
Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden
Meng het gehakt met het ei en het broodkruim
Kruid naar smaak met peper en zout
Rol balletjes van het gehakt die ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal
Leg de balletjes in de stoofpot en laat ze garen in de saus, ongeveer 20 minuten
Proef en kruid de saus eventueel bij
Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier