Heerlijke walnootkoekjes
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week maakt ze de heerlijke walnootkoekjes van Lieve Kubben (65) uit Herent.
Wat als je twee grote walnotenbomen in de tuin hebt staan, en je dus een overvloed hebt aan heerlijke walnoten? Dan bak je er heerlijke koekjes mee natuurlijk! Lezeres Lieve deelt vandaag het recept van haar heerlijke walnootkoekjes. Lekkere eenvoudige koekjes die ze het liefst samen met haar kleinkinderen bakt en opsmult.
“Er is niets leuker dan samen genieten”
Voor Lieve is elke zondag een feestdag. “Op zondag komen onze kinderen en kleinkinderen eten. We zijn dan met twintig, tien kinderen en tien kleinkinderen. Dat zijn heel wat mondjes om te vullen en dus begin ik meestal zaterdagavond al voor te bereiden en te bakken. Op zondag duik ik met mijn geweldige sous-chef (mijn man) de keuken in en bereiden we een lekkere maaltijd mét groenten uit onze eigen tuin. Iedereen samen rond de tafel zien maakt mij gelukkig, er is niets leuker dan samen genieten”, vertelt Lieve trots.
Dit heb je nodig
125 g walnoten (+ optioneel als garnering)
200 g bloem
1 tl bakpoeder
75 g lichtbruine suiker (cassonade)
1 el vloeibare honing
100 g boter
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
2 el sterke koffie
1 eidooier
Zo maak je het
Hak de walnoten fijn
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenrobot en meng goed
Rol het deeg tot een lange rol
Tip: voeg eventueel een beetje bloem toe als het deeg nog te plakkerig is
Wikkel deze rol in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast
Verwarm je oven voor op 180°C
Snij met een scherp mes plakjes van 1,5 cm dik van de rol
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Smeer de koekjes in met de losgeklopte eidooier
Optioneel: druk een halve walnoot in de koekjes als garnering
Bak de koekjes 20 minuten in je voorverwarmde oven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier