Het feestmenu van De Zondag: Citrus Spritz
Met de laatste dag van het jaar, dient Amylia van Cookameal ons vandaag een heerlijke (én gemakkelijke) cocktail op. Santé!
“Wanneer ik onze drankenkast bekijk (je weet wel, een flesje hier of daar gekregen, in promotie gekocht, …) dan is het misschien een beetje zonde om steeds naar diezelfde drie aperitiefjes te grijpen. Met de feestdagen voor de deur dook ik dus eens in onze voorraad. Ik pikte er een flesje droge Vermouth Prat uit en maakte er een lekkere cocktail mee, meet the Citrus Spritz!”
Dit heb je nodig
• 50 cl limoncello
• 50 cl droge Vermouth (bijvoorbeeld Noilly Prat)
Combineer de dranken en bewaar deze infusie tot gebruik in een glazen fles in de koelkast.
Per cocktail:
• 50 ml limoncello Vermouth-infusie
• 150 ml vers citroensap (of yuzusap), gezeefd
• 70 ml champagne
zo maak je het
• Combineer de infusie en het citroensap
• Schenk uit in een coupe of wijnglas
• Decoreer je glas met zeste van citroen of yuzu, een blaadje citroenverbena, …
• Top af met champagne
Het gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Ontdek nog meer feestelijke recepten op www.dezondag.be/recepten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier