Het feestmenu van De Zondag: goulash van everzwijn
Dit heb je nodig
(hoofdgerecht voor 4 personen)
50 g bloem
1 kg everzwijnvlees van de bout, in stukken
3 el olie
100 g spek, in blokjes
2 uien
3 tenen look
1 rode paprika
150 g champignons
70 g tomatenconcentraat
700 ml wild fond
150 ml rode wijn
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
peper en zout
handvol verse peterselie
extra: een grote stoofpot die in de oven mag
Serveertip: Heerlijk met kroketjes, prinsessenbonen en/of geroosterde groenten
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Meng de bloem met peper en zout
Haal het vlees door de bloem
Verhit de olie in je stoofpot en bak het vlees rondom bruin
Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij
Bak het spek krokant in de stoofpot
Snipper de ui en look fijn, voeg bij het spek
Snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in partjes en voeg toe
Doe het vlees terug in de stoofpot bij de groenten
Voeg het tomatenconcentraat toe
Giet de rode wijn en de wildfond bij het vlees
Breng zachtjes aan de kook
Kruid met tijm, laurier en paprikapoeder
Zet een deksel op de stoofpot en laat minstens 2 uur garen in de voorverwarmde oven
Serveer met fijngehakte verse peterselie
Dit gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier