Hondentaart (voor je trouwe viervoeter)
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een (honden)recept van lezers Noa (37) uit Berchem.
Vandaag gooien we het eens over een andere boeg en leggen we dankzij lezeres Noa de trouwe viervoeters in de watten met een lekkere hondentaart.
Noa: “Deze hondentaart maakte ik samen met mijn beste vriendin voor de vijfde verjaardag van mijn oogappel Billie (Jack Russell Parson). Het was een schot in de roos. Niet alleen Billie was er dol op, maar ook haar vier pups vierden met plezier mee feest! De taart was in een mum van tijd op.” Wil jij je hond(en) ook eens verwennen? Dan is deze hondentaart een fan-tas-tisch idee!
Dit heb je nodig (2 à 3 porties)
• 2 eieren
• 80 g + 60 g pindakaas (100%)
• 55 g wortel
• 1 tl bakpoeder
• 150 g griekse yoghurt
• Extra: hondensnoepjes + kleine springvorm (10 cm) of bakvormen
Zo maak je het
• Verwarm je oven voor op 180°C
• Klop de eieren met 80 g pindakaas tot een gladde massa
• Voeg het bakpoeder toe en meng goed
• Rasp de wortel
• Schep de geraspte wortel door het eimengsel
• Vet je bakvorm(en) in
• Verdeel het mengsel in de bakvorm(en)
• Bak 15 a 20 minuten in je voorverwarmde oven
• Haal de hondentaart uit de oven en laat afkoelen
• Maak de frosting: meng de yoghurt en de overgebleven 60 g pindakaas
• Verdeel de frosting over de hondentaart
Tip: als je kleine vormen gebruikt kan je ook verschillende lagen maken
• Versier de hondentaart met hondensnoepjes naar keuze
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier