Heerlijke zondagse kost: hoorntjespap
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een recept van Cindy (45) uit Elst-Brakel. “Deze hoorntjespap is voor mij pure nostalgie”, vertelt lezeres Cindy. “Mijn grootmoeder verwende ons met deze lekkernij wanneer we er op bezoek waren. Ondertussen serveer ik het al vele jaren aan mijn eigen kinderen, en kan ik er binnenkort ook mijn eerste kleinkind mee verlekkeren.”
“Mijn droomzondag? Dat is er eentje met een goedgevulde tafel. Boordevol huisgemaakt lekkers natuurlijk… Maar ook met alle kinderen en natuurlijk hun liefjes er rond.” Voor Cindy is familie dan ook heel belangrijk. “Onze gezellige drukke bende bij elkaar, er is niets leuker!”
Dit heb je nodig (tussendoortje of dessert voor 4 personen)
1 l volle melk
150 g hoorntjes pasta (of macaroni)
75 g suiker
2 el vanille puddingpoeder
cassonadesuiker
Zo maak je het
Breng de melk en de pasta aan de kook
Meng de suiker erdoor
Kook de pasta gaar in de melk, giet niet af
Los het vanille puddingpoeder op in een bodempje melk
Voeg dit mengsel toe aan de pap en laat al roerend indikken
Serveer met een lepeltje cassonadesuiker
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier