Joke’s gevuld gehaktbroodje

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Joke (47) uit Wommelgem.

Joke is een echt familiemens. Op vrije dagen geniet ze dan ook dubbel en dik van quality time haar gezin: haar man, dochter (19) en Lily de kat. En ook koken voor haar kroost is iets waar Joke echt van geniet. “Ik heb best wel kritische eters aan tafel. Hun favoriete ingrediënt? Kippengehakt. Ik ga dus meermaals per week op zoek naar lekkere en ook gezonde bereidingen met kippengehakt. Van gevuld bladerdeeg tot een lekkere pasta of natuurlijk een gehaktbroodje!”

“Ik heb best wel kritische eters aan tafel”

Joke’s gevuld gehaktbroodje is een eenvoudig smaakvol gerecht dat je heel makkelijk al kan voorbereiden om na een drukke werkdag op te warmen in de oven. Serveer met aardappelen en groenten naar keuze.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 500 g kippengehakt

• 1 ei

• 30 g paneermeel

• 1 el gedroogde peterselie

• 1 tl chilivlokken (naar smaak)

• ½ tl lookpoeder

• Snuifje komijn

• Snuifje nootmuskaat

• Peper en zout

Vulling:

• 1 wortel

• 1 tomaat

• 1/2 rode paprika

• 5 zongedroogde tomaten

• 1 lente-ui

• 100 g roomkaas

• 100 g geraspte mozzarella

• Peper en zout

Extra: bakpapier

Zo maak je het

• Verwarm je oven voor op 200°C

• Meng het kippengehakt in een kom met het ei, het paneermeel en de kruiden

• Rol het gehakt uit in een rechthoek, op bakpapier (+/-1 cm dik)

• Rasp de wortel

• Snij het vruchtvlees van de tomaat en paprika in blokjes

• Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes

• Hak de lente-ui fijn

• Meng de ingrediënten voor de vulling

• Kruid bij met peper en zout

• Verdeel de vulling over het gehakt

• Gebruik het bakpapier om het gehakt op te rollen

• Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie

• Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven

• Haal het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog 10 minuten

• Snij het gehaktbrood in dikke plakken

• Serveer met aardappelen en groenten naar keuze

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier