Zondagse kost: kalkoenfilet met picklessaus
Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Johan uit Eeklo kalkoenfilet met picklessaus.
“Op weekdagen kook ik lekker simpel, ‘een dagschotel’ zoals ze zeggen”, vertelt Johan. “Maar ik doe wel altijd mijn best om het smakelijk op mijn bord te dresseren, want het oog wil ook wat. Tijdens het weekend mag het wat meer zijn. Dan nodig ik vrienden uit voor een diner.” Johan lacht: “Mijn vrienden weten ondertussen dat ze best arriveren met een lege maag. Standaard kook ik drie gangen, en ook aan hapjes is er op zo’n gezellige avond geen gebrek! Ik ben een echte Bourgondiër.”
Johan koos dit gerecht niet zo maar uit: “Dit gerecht maak ik regelmatig klaar, het is eenvoudig en lekker. Bovendien ben ik een fan van onze Belgische pickles. In deze saus, maar ook om andere gerechten een verrassende twist te geven. Vol-au-vent bijvoorbeeld! Ik hoop dat de lezers er net zo van genieten als ik!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
4 kalkoenfilets of kalkoenlapjes (+-800g)
100 ml water
½ blokje runderbouillon, verkruimeld
3 el pickles
200 ml room
boter
peper en zout
verse peterselie
Zo maak je het
Kruid de kalkoenfilets met peper en zout
Bak ze goudbruin in boter
Haal ze uit de pan en hou ze warm terwijl je de saus maakt
Blus het aanbaksel met het water
Doe de pickles erbij
Voeg de bouillon toe
Giet de room bij de saus
Laat de saus enkele minuten inkoken
Werk de saus af met verse peterselie
Snij de kalkoenfilets in plakjes en serveer met de saus
Tip: Heerlijk met verse frietjes en een frisse salade!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier