Quiche met zalm, broccoli en mascarpone
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week, een gemakkelijk maar lekker receptje van lezeres Antonella (53) uit Gent.
Het is Pasen en dat wil zeggen dat heel wat mensen een uitgebreide brunch op de planning hebben staan. Volgens lezeres Antonella mag deze eenvoudige quiche met zalm, broccoli en mascarpone niet ontbreken op tafel. Antonella: “Niks heerlijker dan een uitgebreide brunch met veel lekkers om uit te kiezen. Tapas, gevulde eitjes, paasbrood en mijn favoriete quiche. Eenvoudig te bereiden en altijd een succes. Een aanrader!”
Niks heerlijker dan een uitgebreide brunch met veel lekkers om uit te kiezen”
Antonella geniet er van om in de keuken te staan. En die kookkriebels mocht ze ook doorgeven aan haar zoon Atreyu (28): “Ik ben ontzettend trots op mijn zoon. Hij is al een tijdje het huis uit maar we zien elkaar geregeld. Het is heel leuk dat hij nu ook met veel plezier zijn eigen potje kan koken.” Al vraagt hij mij af en toe toch ook om voor hem iets klaar te maken, verklapt Antonella. Want stoofvlees en spaghettisaus van mama… die zijn toch nog altijd het lekkerste.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
• 1 rol bladerdeeg
• 1 broccoli
• 200 g gerookte zalm
• 250 g mascarpone
• 3 eieren
• nootmuskaat
• Peper en zout
• Extra: taartvorm
Zo maak je het
• Verwarm je oven voor op 180°C
• Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in gezouten water
• Spoel de broccoliroosjes onder koud water en laat ze goed uitlekken
• Snij de gerookte zalm in reepjes
• Meng de eieren met de mascarpone
• Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak
• Beleg een taartvorm met bladerdeeg
• Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork
• Verdeel de broccoliroosjes en de gerookte zalm over de bodem
• Giet er het eimengsel over
• Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier