Lasagne met broccoli van mama Marleen

Onze culi-experte Amylia De Schepper www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van Annelore (35) uit Aalst.

“Deze lasagne proeft als thuis”, vertelt lezeres Annelore met een glimlach. “Ik woon al even niet meer thuis en als er iets is wat ik mis, dan is het wel mama’s heerlijke eten. Haar spaghetti, balletjes in tomatensaus, de smeuïgste puree, … en deze lekkere lasagne met broccoli. En hoewel ze me al haar recepten bezorgde, is deze lasagne met extra groenten het enige gerecht dat nét zo smaakt als wanneer mama het maakt. Het is dan ook altijd extra genieten wanneer we op bezoek gaan en ze onze favoriete kost serveert.”

“Als er iets is wat ik mis, is het mama’s lekkere eten”

Op koude (zon)dagen geniet Annelore met haar dochter van quality time binnenshuis. “Samen een film kijken, spelletjes spelen en knutselen, ik kan zo genieten van die tijd samen. En een portie heerlijke lasagne met broccoli maakt een koude dag helemaal af!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 500 g gehakt

• 9 à 12 lasagnebladen

• 1 blik gepelde tomaten (400g)

• 1 ui

• 500 g broccoli

• 200 g gemalen kaas

• klontje boter

• 2 el bloem

• peper en zout

Zo maak je het

• Snipper de ui en stoof deze glazig in een klontje boter.

• Voeg het gehakt toe, bak rul en breng op smaak met peper en zout.

• Giet de gepelde tomaten erbij, houd 2 eetlepels tomatenvocht apart.

• Meng het tomatenvocht met de bloem tot een glad mengsel

• Voeg dit toe aan de saus.

• Roer goed door en laat de saus op laag vuur pruttelen.

• Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze 8minuten in gezouten water.

• Giet af en prak lichtjes met een vork.

• Schep een dun laagje van het gehaktmengsel op de bodem van een ovenschaal.

• Bedek met een laag lasagnebladen.

• Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bladen.

• Bestrooi met geraspte kaas.

• Leg een tweede laag lasagnebladen erop

• Schep vervolgens de geplette broccoli gelijkmatig uit.

• Strooi met geraspte kaas en leg de derde laag lasagnebladen erop.

• Verdeel de resterende gehaktsaus en eindig met een royale laag geraspte kaas.

• Bak de lasagne 30 minuten in de oven op 180°C, tot de kaas goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.

• Tip: Laat de lasagne enkele minuten rusten voor het aansnijden.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier