Macaroni met witloof en kip

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een tip van lezers Bianca (46). Smullen maar!

Lezeres Bianca is al meer dan 25 jaar een fervent moestuinkweker, een passie die ze kreeg van haar schoonvader. “Alles wat ik kweek, eet ik natuurlijk nadien ook op. Dankzij mijn papa, die chef-kok is, ben ik ook gepassioneerd door koken! Ik hou ervan om originele combinaties te bedenken met dagdagelijkse ingrediënten van bij ons. Zo is ook het recept van deze lekkere macaroni met witloof ontstaan. Een blijvertje!”

“Alles wat ik kweek eet ik natuurlijk nadien ook op”

Bianca wil mensen inspireren om zelf de handen uit de mouwen te steken, en dat doet ze mede dankzij haar functie als bestuurslid van vzw Tuinhier. Bianca: “Vzw Tuinhier wil iedereen stimuleren om zelf groenten en fruit te kweken en het belang van de korte keten én gezonde voeding in de kijker zetten. Er zijn de volkstuinen, maar we organiseren ook beurzen, workshops en andere activiteiten. Het is heerlijk om zo mijn passie door te kunnen geven aan anderen.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 400 g macaroni

• 500 g kipfilet

• 4 stronken witloof

• 1 tl honing

• 60 g boter + extra om te bakken

• 60 g vloeiende bloem

• 500 ml melk

• 200 g gemalen kaas

• 2 el tomatenpuree

• Peper en zout

• Kippenkruiden

• Nootmuskaat

Zo maak je het

• Snipper het witloof fijn.

• Snij de kip in stukjes en kruid met kippenkruiden en peper.

• Bak de kip aan in boter en schep uit de pan.

• Stoof het witloof gaar in boter, kruid met peper en zout en voeg 1 tl honing toe.

• Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

• Smelt 60 g boter, voeg de bloem toe en laat even bakken.

• Giet de melk erbij en laat al roerend indikken.

• Roer 2/3 van de gemalen kaas door de saus.

• Kruid de saus met peper, zout, nootmuskaat en 2 el tomatenpuree.

• Giet de macaroni af en meng met de kip en het gestoofde witloof.

• Roer de kaassaus door het macaroni-mengsel.

• Schep alles in een ovenschaal en strooi de rest van de gemalen kaas erover.

• Zet de schaal 15 à 20 minuten in de oven tot er een goudgeel korstje op zit.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier