Marcia’s aperitiefdip

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Marcia (70) uit Roeselare haar eigen aperitiefdip!

Aan het begin van de week stelt Marcia een weekmenu op. Marcia: “Zo is niet alleen boodschappen doen veel efficiënter, maar zorg je ook voor meer afwisseling en variatie.” Marcia en haar man staan elke dag samen in de keuken. “Mijn man is mijn rechterhand in de keuken, hij doet alle voorbereidingen zoals de groenten fijn snijden. Samen bereiden we dus elke dag een verse maaltijd om nadien samen te genieten”, vertelt Marcia trots.

Uitgebreid aperitieven, is er iets leuker op warme dagen als deze? Een tafel voor hapjes en dips, een lekker drankje, goed gezelschap, … Ook Marcia is er dol op! “Deze aperitiefdip, ons favoriete ‘opschephapje’, serveer ik al zeker 20 jaar met veel succes. Het is een eenvoudige dip met verschillende laagjes. Ik vind het bovendien zo fijn en gemakkelijk om hapjes te serveren die ik vooraf kan klaarmaken… zo kan ik gezellig mee aan tafel blijven zitten wanneer onze gasten er zijn.”

• 200 g roomkaas

• 1 el mayonaise

• 1 tl worcestersaus

• tabasco naar smaak

• 1 kleine ui

• 1 hardgekookt ei

• 50 g zalmforel eitjes (of lompviseitjes)

• ½ citroen

• paprikapoeder

Zo maak je het

• Meng de roomkaas met de mayonaise tot een smeuïge massa

• Voeg 1 tl worcestersaus en tabasco naar smaak toe

• Snipper de ui fijn

• Prak het ei fijn met een vork

• Maak nu de laagjes

Tip: Dat kan op een bord, in een kommetje/glaasje of iets chiquer in een serveerring

• Start met een laagje roomkaasmengsel, vervolgens de ui, het ei en bovenaan de zalmforel eitjes

• Besprenkel de aperitiefdip met citroensap

• Werk af met paprikapoeder

• Serveer met grissini, chips, verse groentjes, …

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier