Mascarponedessert met aardbeien

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Petra (46) uit Aarschot een mascarponedessert met aardbeien.

Lezeres Petra vind je zo goed als elke dag in de keuken. Lekker, vers en seizoensgebonden koken voor haar gezin, en vaak ook haar ouders, is haar grote passie. “Ik heb drie kinderen, allemaal goede eters! Mijn zonen houden heel erg van de Mexicaanse keuken, zoals enchilada’s bijvoorbeeld. Terwijl mijn man en dochter fan zijn van de Vlaamse boerenkeuken. Iedereen tevreden houden is dus een leuke uitdaging”, vertelt Petra enthousiast.

Vandaag deelt Petra het favoriete zomerdessert van het hele gezin: mascarponedessert met aardbeien. Petra: “Niet te zoet, niet te zwaar, eenvoudig klaar te maken… en met heerlijke Belgische aardbeien. Wat wil je nog meer hé?” Een dessert om snel thuis uit te proberen dus, geniet er van!

Dit heb je nodig

• 250 g mascarpone

• 60 g poedersuiker

• 1 el amaretto (optioneel)

• 100 ml slagroom

• 25 g suiker

• 1 zakje vanillesuiker

• 8 speculaasjes

• 500 g aardbeien

Zo maak je het

• Meng de mascarpone, poedersuiker (en amaretto) onder elkaar

• Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker

• Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder het mascarponemengsel

• Verkruimel de speculaasjes

• Was de aardbeien, hou er 6 apart als garnering en snij de rest in stukjes

• Verdeel de helft van de verkruimelde speculoos over 6 glazen

• Schik er een laag aardbeien op

• Bedek met een laag mascarponecrème

• Herhaal deze lagen en werk af met aardbeien

• Laat opstijven in de koelkast

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier