Meat pie

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de meat pie van Simone (50) uit Tessenderlo-Ham.

Deze heerlijke meat pie is een favoriet bij het gezin van Simone. “Ik heb vier geweldige kinderen (12, 24, 27 en 28 jaar) en ondertussen schuiven er ook partners mee aan tafel”, vertelt Simone. “Een hele bende, en bovendien niet de gemakkelijkste eters. Maar wanneer ik deze meat pie klaarmaak, zijn ze allemaal tevreden. Een lekker en goedkoop gerecht waar je bovendien ook nog eens restjes in kan verwerken… ideaal! Ik serveer het met aardappelen, maar ook met een salade erbij is het heerlijk!”

“Een lekker en goedkoop gerecht waar je restjes in kan verwerken”

“Op een ideale zondag drink ik in mijn pyjama rustig een tasje koffie op ons terras. Ook als het koud is… maar dan wel met een dekentje natuurlijk”, vertelt Simone lachend. “Bij mooi weer is het ook zalig om met het gezin en onze hond een grote wandeling te maken. Genieten van de simpele dingen, zalig!”

Jouw succesrecept in de krant?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Dit heb je nodig

(voor 4 à 6 personen)

Voor een springvorm van 22 cm

2 vellen bladerdeeg

400 g gehakt

1 ui

2 teentjes look

400 g groenten naar keuze (bijv. erwten, wortelen, tomaat, prei, …)

4 el BBQ-saus (of curryketchup)

70 g tomatenpuree

1 ei

50 ml water

peper en zout

olijfolie of boter

Zo maak je het

Vet een springvorm (22 cm) in met olie of boter

Leg een vel bladerdeeg in de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem

Snipper de ui en look fijn

Snij de groenten in blokjes

Verhit een scheutje olie in een pan en stoof de ui en look glazig

Voeg het gehakt toe en bak rul

Kruid het gehakt met peper en zout

Voeg de groenten toe en roerbak enkele minuten

Giet het water erbij en roer de BBQ-saus en tomatenpuree door het mengsel

Laat het geheel enkele minuten pruttelen terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C

Vul de springvorm met het gehaktmengsel en druk licht aan

Dek de bovenkant af met het tweede vel bladerdeeg

Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei

Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier