Nutellakoekjes

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Deze week een heerlijke zoete tip van lezeres Nikki (57) uit Sint-Lieven-Houtem, vakkundig klaargemaakt door onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be.

Lezeres Nikki geniet met haar man van een welverdiend pensioen en brengt heel wat tijd door in hun vakantiehuisje in Spanje. “We genieten ontzettend van onze tweede thuis hier. Wanneer we in Spanje zijn, gaan we vaak wandelen, of we gaan met onze scooter op ontdekking in de streek. Elke keer als we hier zijn, ontdekken we wel een gezellig nieuw dorpje of een gezellige plek om te genieten van de heerlijke Spaanse gastronomie!”

“Zelf ben ik ook continu bezig met eten en recepten”, vertelt Nikki enthousiast. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan het lezen ben in een kookboek of kookmagazine … en er gaat ook zelden een dag voorbij dat ik niet sta te kokkerellen.” En wat Nikki écht gelukkig maakt, is al dat lekkers kunnen delen. Nikki: “Niets leuker dan vrienden en familie blij maken met huisgemaakte cake, koekjes, confituur, …” Vandaag maakt Nikki ons alvast heel blij met haar heerlijke nutellakoekjes, eenvoudig te maken en perfect om te delen!

Dit heb je nodig (voor +/- 15 koekjes)

• 1 ei

• 180 g Nutella

• 150 g patisseriebloem (gezeefd)

• snuifje zout

Vulling:

• 2 el Nutella (of meer)

• handvol gehakte hazelnoten

Zo maak je het

• Verwarm de oven voor op 180°C.

• Klop het ei los in een kom.

• Voeg de Nutella toe en meng tot een gladde, egale massa.

• Zeef de bloem en voeg deze samen met het zout toe aan het Nutellamengsel. Meng alles goed tot een samenhangend deeg.

• Rol bolletjes van ongeveer 25 gram per stuk.

• Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

• Druk met je vinger (of de achterkant van een lepel) een kuiltje in het midden van elk bolletje.

• Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.

• Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat zodat ze steviger worden.

• Verwarm wat Nutella kort in de magnetron of in een pannetje en vul de kuiltjes van de koekjes hiermee.

• Bestrooi de koekjes met fijngehakte hazelnoten als finishing touch.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier