One pot pasta puttanesca
Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: de one pot pasta puttanesca van lezeres Celien (27) uit Leuven.
Lezeres Celien werk als dokter in een ziekenhuis en dat gaat gepaard met onregelmatige werkuren. Maar ook na een lange dag (of nacht) op het werk eet ze liefst vers en gezond. Celien: “De ingrediënten voor deze smaakvolle pasta heb ik altijd in huis. Het is dan ook ons ultieme ‘rescue’ gerecht. Weinig tijd, geen zin om uitgebreid te koken na het werk of even geen inspiratie? Pasta puttanesca is altijd de oplossing! De bereiding vraagt erg weinig voorbereiding en bovendien heb je amper afwas… want je maakt alles klaar in slechts één pot.”
Ook op haar vrije dagen vind je Celien in de keuken. “Tijdens het weekend kook ik graag uitgebreid en durf ik al eens meer experimenteren. De Italiaanse keuken is hier thuis wel grote favoriet. Van pasta tot gelati en cappuccino… zowel mijn vriend als ik zijn er dol op!”
Dit heb je nodig (voor 2 porties)
1 ui
1 teentje look
40 g ansjovis in olijfolie
2 el kappertjes
50 g zwarte olijven
1 blik tomatenblokjes (400g)
200 g penne
400 ml water
peper en zout
olijfolie
Parmezaanse kaas
optioneel: handvol rucola, verse kruiden
Zo maak je het
Snipper de ui en look
Snij de olijven in plakjes
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot
Roerbak de ui, knoflook en ansjovis enkele minuten op een zacht vuurtje
Voeg de kappertjes, olijven en tomatenblokjes toe
Voeg na enkele minuten de penne en het water toe
Roer om en breng het geheel aan de kook
Laat 15 tot 25 minuten sudderen, tot de pasta al dente is. Tip: roer regelmatig om
Proef en kruid bij met peper en zout
Serveer met Parmenzaanse kaas (en eventueel rucola/verse kruiden)
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier