Opgeklopte feta met geroosterde wortelen
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week het gezonde en makkelijke receptje van Romy (24) uit Kachtem.
Lezeres Romy is een vrolijke kleuterjuf met een liefde voor eenvoudige, gezonde recepten. Romy: “Mijn liefde voor koken is eigenlijk echt gegroeid tijdens corona. Ik begon meer te experimenteren en begon zelfs een Instagrampagina (@roms_fitfocus) om mijn recepten te delen. Deze opgeklopte feta met geroosterde wortelen is een persoonlijke favoriet. Zo eenvoudig en zo lekker!”
“Dit recept is een persoonlijke favoriet. Zo eenvoudig en zo lekker”
“Weer of geen weer, op zondag trekken we met een vaste groep naar buiten voor een wandeling”, vertelt Romy enthousiast. “En na de wandeling eindigen we steeds bij iemand thuis voor een hapje en een drankje. Ik geniet echt van die momenten: natuur, goed gezelschap en… lekker eten natuurlijk!”
Zelf deelnemen?
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Dit heb je nodig
(bijgerecht voor 4 personen)
9 jonge wortelen
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
80 g Griekse yoghurt
200 g feta
1 teentje knoflook
50 g hazelnoten
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortelen en halveer dikke exemplaren.
Meng de wortelen in een kom met olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden.
Schik de wortelen op een bakplaat.
Rooster 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de laatste 5-7 minuten de hazelnoten toe in een kleine ovenschaal en rooster ze licht.
Doe de feta, Griekse yoghurt en het teentje knoflook in een blender of keukenmachine.
Mix tot een romige, gladde massa en proef. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de opgeklopte feta over een bord of schaal.
Haal de geroosterde wortelen uit de oven en schik ze op de feta.
Bestrooi met fijngehakte hazelnoten voor een extra knapperige bite.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier