Orzo met gehakt en romige tomatensaus
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Bert (34) uit Diepenbeek orzo met gehakt en romige tomatensaus.
“Als zelfstandig ontwikkelaar van webapplicaties zit ik vooral achter een computerscherm. Koken is voor mij dan ook puur ontspannen en genieten”, begint Bert vrolijk. “Mijn vriendin kookt niet graag maar is dan weer helemaal fan van bakken en desserts maken … we zijn dus een topcombinatie! En haar heerlijke chocolademousse zou ik elke dag kunnen eten!”
Bert probeert regelmatig nieuwe gerechten uit. Meestal kiest hij online een recept uit om er dan zijn eigen twist aan te geven. Bert: “Gerechten moeten echt niet ingewikkeld zijn om heerlijk te smaken. Deze bereiding met orzo en gehakt is eenvoudig, snel klaar, ideaal om op voorhand klaar te maken en het sausje is heerlijk romig dankzij de kruidenkaas!”
Dit heb je nodig ( voor 4 personen)
• 1 blokje groentebouillon
• 350 g orzo (Griekse pasta)
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 400 g gehakt
• 800 g groentemix (prei, witte en/of Chinese kool, paprika, spinazie, …)
• 500 g passata
• 100 g kruidenkaas
• peper en zout
• tijm
• olijfolie
Zo maak je het
• Vul een grote pot met water
• Voeg het bouillonblokje toe en breng het water aan de kook
• Kook de orzo al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Verhit ondertussen wat olijfolie in een (stoof)pan
• Snipper ui en knoflook fijn
• Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur
• Voeg het gehakt toe en bak rul
• Voeg de groentemix toe en roerbak enkele minuten
• Schenk de passata bij het gehakt en de groenten
• Roer de kruidenkaas erdoor
• Laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur
• Proef en kruid bij met peper, zout en tijm
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier