
Zondagse kost: paaseitjeskaastaart
De laatste paaseitjes wegwerken was nog nooit zo eenvoudig, leuk en lekker! Duik met het hele gezin de keuken in om deze heerlijke kaastaart klaar te maken. En versier hem nadien naar hartenlust met nog meer paaseieren, chocolade, sprinkels en nog veel meer. Wij zijn alvast heel benieuwd naar jullie creaties!
Dit heb je nodig (voor 8 personen)
Voor de bodem
250 g Petit Beurres
1 el cacaopoeder
80 g boter (gesmolten)
Voor de vulling
650 g roomkaas
90 g bloemsuiker
1 tl vanille-extract
350 ml volle room
320g paaseieren (grote/kleine en eventueel zelfs gevulde… naar smaak!)
Extra: springvorm 20 cm
Zo maak je het
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier
Verkruimel de koekjes
Meng de kruimels met het cacaopoeder en de gesmolten boter
Vul de bodem van de springvorm met de koekjesmengeling en druk goed aan
Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt
Meng voor de vulling de roomkaas met de poedersuiker, het vanille-extract en ongeveer 1/3 van de room
Hak de grote chocolade paaseieren fijn en halveer de kleintjes
Voeg de chocolade toe aan het roomkaasmengsel en meng goed
Klop de rest van de room stijf
Schep de slagroom onder het roomkaasmengsel
Zet de kaastaart nu voor minstens 3 uur in de koelkast
Haal de kaastaart uit de koelkast
Ontvorm ze en werk af met enkele paaseitjes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier