Panna cotta met kokos en witte chocolade

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.beverrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week maakt ze de panna cotta van lezeres Viviane (68) uit Zandhoven.

Lezeres Viviane is al haar hele leven gepassioneerd door eten. “Ik kom uit een echt horecagezin. Mijn ouders hadden een eigen zaak. Daar heb ik zelf vol passie meer dan 25 jaar mee gewerkt. Zelf kookte ik ook altijd ontzettend graag, honderden kookboeken heb ik… ”

Door gezondheidsredenen is veel koken ondertussen moeilijk geworden, en dat is voor Viviane moeilijk. Viviane: “Ik mis het wel. En eigenlijk vind ik het meest jammere dat ik niet meer uitgebreid kan koken voor mijn gezin en kleinkinderen.”

“Dit dessertje is ontzettend lekker en kinderspel om klaar te maken”

Gelukkig heeft Viviane een geweldige sous-chef (haar echtgenoot) en geniet ze er nog steeds van om eenvoudige recepten klaar te maken om haar geliefden te verwennen … zoals deze panna cotta met kokos en witte chocolade! “Met dit dessertje heb ik al heel veel succes gehad. Het is ontzettend lekker en kinderspel om klaar te maken. De garnituur pas je makkelijk aan naar smaak, en naar het seizoen natuurlijk”, vertelt Viviane trots.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

275 ml room (35%)

300 ml kokosmelk

100 g witte suiker

100 g witte chocolade

1 vanillestokje

4 blaadjes gelatine

vers fruit naar keuze

extra: 4 potjes / schaaltjes / panna cotta vormpjes

Zo maak je het

Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water

Breng de room met de kokosmelk en de suiker zachtjes aan de kook

Schraap het vanillestokje uit en voeg bij het roommengsel

Hak de witte chocolade grof

Laat de chocolade al roerend op een laag vuur in het roommengsel smelten

Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerend op

Schenk het roommengsel in de vormpjes (of glaasjes)

Zet de panna cotta minstens 4 uur in de koelkast om stevig te worden

Zet de vormpjes 20 seconden in heet water

Stort de panna cotta daarna voorzichtig uit op een bordje

Werk af met vers fruit en een blaadje munt

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier