
Pasta met scampi in curry-roomsaus
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be ) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Nicole (57) uit Hemiksem pasta met scampi in curry-roomsaus.
“Zelf heb ik een voorliefde voor zuiderse gerechten en dan vooral voor pasta. Mijn man heeft een voorkeur voor de typische Vlaamse boerenkost… het is dus soms een beetje zoeken naar een compromis”, lacht Nicole. “Maar met deze pasta met scampi in curry-roomsaus heb ik altijd succes. Dit eenvoudige gerecht staat dus regelmatig op ons menu!”
Nicole geniet er van om mensen in de watten te leggen. “Vroeger was het mijn grote droom om een eigen eethuisje te openen. Dat is er nooit van gekomen… maar gelukkig had ik een groot gezin om te voorzien van lekker eten. We zijn een nieuw samengesteld gezin met 6 kinderen. Ze komen allemaal nog regelmatig langs met hun gezin, maar iedereen samen rond de tafel krijgen is niet altijd eenvoudig. Als we dan nog eens allemaal samen zijn is het natuurlijk wel echt feest!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
2 sjalotten
2 teentjes look
500 g scampi
3 wortelen
1 el vloeiende bloem
3 el currypoeder
250 ml melk
250 ml room
400 g pasta naar keuze
200 g diepvrieserwten
½ tl cayennepeper
½ tl paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
Zo maak je het
Snipper de sjalotten en de look fijn
Schil de wortelen en snij ze in blokjes
Kruid de scampi naar smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper
Bak ze kort aan in olijfolie in een ruime pan
Haal ze uit de pan en zet opzij
Fruit ui en look glazig in dezelfde pan
Voeg de wortelen toe en laat enkele minuten zachtjes stoven
Bestrooi de groenten met bloem en currypoeder
Voeg de melk en de room toe aan de pan en laat al roerend indikken
Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water
Doe de scampi en de erwten bij de curry-roomsaus en schep om
Laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen
Proef en kruid bij met peper, zout en cayennepeper
Serveer de pasta met de scampi met curryroomsaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier