Pasta con cozze (pasta met mosselen)
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Isabelle uit Zedelgem pasta con cozze (pasta met mosselen).
Wanneer je Isabelle hoort vertellen over haar passie voor lekker eten krijg je meteen zin om zelf aan de slag te gaan. Isabelle: “Al sinds de lagere school sta ik te experimenteren in de keuken. Zo gaf ik kookshows aan een ingebeeld publiek en kookte ik later ook echt voor mijn ouders en broer. Toen ik alleen ging wonen, kocht ik alle keukentoestellen waar ik van droomde, en maakte er een kunst van om alle functies te testen en ook te gebruiken. Ondertussen kook ik nog steeds heel graag en run ik mee een elektrowinkel waar ik regelmatig ook écht kookworkshops geef.”
“Ik geniet het meest van de simpele smaakvolle keuken”
“Ik geniet het meest van de simpele smaakvolle keuken, zoals de Italiaanse”, vertelt ze enthousiast. “Deze pasta met mosselen leerde ik maken dankzij een echte Italiaan. Hij gaf me de tip de pasta kort te laten garen in het mosselvocht. Ik stond versteld van het resultaat. Zo simpel en zo zo lekker! En ideaal om te maken met onze lekkere Belgische mosselen natuurlijk.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
• 2 kg mosselen
• 2 teentjes look
• 3 el olijfolie
• 400 g verse pasta
• peper en zout
• bussel peterselie, fijngehakt
• optioneel: zeste van citroen
Zo maak je het
• Was en spoel de mosselen grondig en verwijder de baard
• Snipper of pers de look
• Verwarm 3 el olijfolie in een grote (stoof)pot
• Stoof hierin de look enkele minuten op een zacht vuur
• Voeg de mosselen toe
• Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan
• Haal de mosselen uit het mosselvocht
• Zeef het mosselvocht en giet het terug in de (stoof)pot
• Kook de pasta halfgaar (½ van de aangegeven bereidingstijd) in gezouten water
• Schep vervolgens de pasta in het mosselvocht en kook verder al dente
• Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen
Tip: Hou een aantal mooie mosselen met schelp over voor de garnering
• Voeg de mosselen en de fijngehakte peterselie toe aan de pasta en schep om
• Kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak
• Verdeel de pasta over vier diepe borden
• Werk af met een enkele mosselen in de schelp en voor een frisse toets een beetje zeste van citroen
• Tip van Isabelle: Heb je een stoomoven? Dan kan je de mosselen in de stoomoven garen: op 120 graden duurt dit 3 minuten, op 100 graden 10 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier