Pastasalade met tonijn en mozzarella
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Elly (54) uit Melsele pastasalade met tonijn en mozzarella.
Lezeres Elly is een echte hobbykok: “Het liefst nodig ik mensen uit om gezellig samen te eten. Dat kan heel uitgebreid zijn, maar ik verras mijn bezoek ook graag met een eenvoudig gerecht… Je hoeft geen uren in de keuken te staan om je tafelgenoten te verwennen!” Dat lekker eten ook eenvoudig kan zijn bewijst Elly met deze originele pastasalade. “Dit gerecht valt steeds in de smaak. Het is zomers én je kan het al vooraf klaarmaken… zo kan je gewoon lekker mee aan tafel blijven zitten bij je gezelschap!”
Het favoriete zomeringrediënt van Elly is zonder twijfel de aardbei. “Met een aardbei maak je mij altijd blij. In een huisgemaakte confituur, verse coulis, bavarois of gewoon puur… Ik geniet er zo van! En aangezien Melsele natuurlijk bekend staat om zijn aardbeien hoef ik er nooit ver voor te wandelen!”
Tip van Elly: Maak je de pastasalade op voorhand? Hou dan de vinaigrette apart en schep deze net voor het serveren door de pastasalade.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
200 g (volkoren) penne
1 rode ui
100 g half zongedroogde tomaten
1 ansjovis (optioneel)
1 blik tonijn (160g)
2 el kappertjes
150 g olijven, in plakjes
250 g buffelmozzarella, in stukken gescheurd
handvol platte peterselie, fijngehakt
peper van de molen
vinaigrette: 4 el goede olijfolie + 2 el citroensap
Zo maak je het
Kook de penne beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking
Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water
Snij de ui in halve ringen en de half zongedroogde tomaten (+ansjovis) in fijne stukken
Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken
Scheur de mozzarella in fijne stukken
Hak de peterselie fijn
Meng de pasta in een grote schaal met de vinaigrette
Schep er vervolgens de rest van de ingrediënten door
Kruid met peper van de molen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier