Gebakken peertaartjes met ijs en gezouten karamel
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis. Vandaag is het tijd voor het dessert: gebakken peertaartjes met ijs en gezouten karamel.
De ster van dit super eenvoudige feestdessert? De heerlijke Belgische peer! Ik hou enorm van de combinatie van het lauwwarme fruit, met het krokante bladerdeeg en het frisse roomijs. En een lepeltje gezouten karamelsaus (al dan niet zelfgemaakt) maakt het voor mij helemaal af. Dit dessert moet je echt uitproberen.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
4 grote peren
1 rol bladerdeeg
2 el melk
4 grote bollen vanille-ijs
optioneel: (gezouten) karamelsaus
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C
Schil de peren en halveer ze, laat het steeltje er aan
Verwijder het klokhuis met een meloenschep
Leg de peren met de snijkant naar beneden op een ovenplaat met bakpapier
Verdeel het bladerdeeg in 4 stukken
Vorm het bladerdeeg rond de peer
Prik gaatjes in het bladerdeeg
Maak met de overschot van het deeg blaadjes
Plak de blaadjes aan het steeltje vast met een beetje melk
Bestrijk het deeg met de rest van de melk
Bak de peren gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudgeel is
Serveer de peertaartjes lauw met een bol vanille-ijs en (gezouten) karamelsaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier