Pokébowl met garnalen
Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert ze pokébowl met garnalen van lezeres Greet (36) uit Lendelede.
Lezeres Greet geniet van eenvoudige pure smaken, met een voorkeur voor visgerechten. Bovendien heeft ze een hekel aan eten weggooien. Geen wonder dus dat ze ons vandaag verwent met deze pokébowl met garnalen. “Op zondag maak ik de koelkast leeg. En met de restjes groenten maak ik dan regelmatig deze pokébowl. Een lichte, eenvoudige maaltijd die dankzij de handgepelde Zeebrugse garnalen een echte feestmaaltijd is”, vertelt Greet enthousiast.
Haar liefde voor koken erfde ze van haar mama. “Mijn mama is kok van beroep. Ze verwende ons altijd met de lekkerste huisgemaakte maaltijden en leerde mij echt genieten van koken én eten. We hebben nog steeds een sterke band en genieten samen van grote en kleine gelukjes.” Nu Greet zelf mama is geeft ze die liefde voor koken door aan haar zoontje van 7. Greet: “Nand is echte fijnproever en mama’s beste helper.”
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
120 g (volkoren) rijst
2 eieren
1/2 komkommer
8 radijzen
1 avocado
1 limoen
10 kerstomaten
200 g (handgepelde) garnalen
2 tl geroosterd sesamzaad
Dressing: 1 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 el Griekse yoghurt, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout naar smaak
Tip van Greet: vul aan met restjes groenten uit de koelkast
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen
Snij de komkommer in blokjes en de radijzen in plakjes
Snij de avocado in plakjes en besprenkel met sap van de limoen
Halveer de kerstomaten
Pel en halveer de eieren
Meng alle ingrediënten voor de dressing
Verdeel de afgekoelde rijst over twee kommen
Leg de garnalen op de rijst
Schik de andere ingrediënten er langs
Werk af met geroosterde sesamzaadjes
Serveer met de dressing
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier