Quiche met geitenkaas en vijgen
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert lezeres Stephanie uit Kontich een quiche met geitenkaas en vijgen als zondagse kost.
Lezeres Stephanie is de kok in huis: “Ik heb enkele klassiekers die thuis regelmatig op tafel komen, zoals een lekkere spaghetti en orzo met groenten in de oven. Daarnaast ga ik ook graag aan de slag met nieuwe recepten. Inspiratie haal ik dan bijvoorbeeld bij de verschillende maaltijdboxen. Ik kook liefst eenvoudig, smaakvol en met zo weinig mogelijk afval en overschotjes!”
Deze originele quiche met geitenkaas en vijgen maakte Stephanie vorig jaar voor het eerst. “Het was een creatie van mijn schoonmoeder en mezelf. We waren op vakantie in Frankrijk en in de tuin stond een prachtige vijgenboom vol rijpe vijgen. Sinsdien is deze simpele en toch bijzondere quiche een van onze typische vakantiegerechten”, vertelt Stephanie enthousiast.
Dit heb je nodig
• 1 rol bladerdeeg
• 200 g gezouten spekblokjes
• rolletje geitenkaas (+-180g)
• 5 verse vijgen
• 4 eieren
• • 200 ml volle room
• peper
• tijm
• extra: bakvorm 24cm
Zo maak je het
• Verwarm de oven voor op 180°C
• Leg het bladerdeeg in de vorm, snij het overige deeg af
• Prik er met een vork gaatjes in
• Bak de spekblokjes krokant in een warme pan
• Snij de geitenkaas en de vijgen in plakken
• Verdeel de spekblokjes, geitenkaas en vijgen over de bodem
• Klop de eieren los met de room
• Kruid het eimengsel met peper en een snuifje tijm
• Giet het eimengsel in de vorm
• Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier