Risotto met zeebaars

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de risotto met zeebaars van Johanna (64) uit Sint-Michiels-Brugge.

Het sleutelwoord van lezeres Johanna is ‘liefde’. Liefde voor koken en bakken, voor lokale en ambachtelijke producten en vooral heel veel liefde voor wie aan haar tafel aanschuift. Johanna: “Ik geniet er van om mensen te ontvangen… en dan ga ik echt tot het uiterste. Weken voordien werk ik mijn menu uit om dan alles zelf te maken. Van verse broodjes bij het aperitief tot de ijs bij het dessert.” Johanna heeft drie zonen die elk een prachtig gezin hebben. “Door de drukke (werk)agenda’s is het niet altijd eenvoudig om iedereen samen rond de tafel te krijgen… maar als het ons lukt is het dubbel en dik genieten!”, vertelt Johanna trots.

“Risotto maken vind ik heel rustgevend”

Johanna: “Deze risotto met zeebaars is een van mijn klassiekers bij een etentje en altijd een groot succes. Het is een eenvoudige bereiding met een heerlijk smaakvol resultaat. Bovendien vind ik risotto maken heel rustgevend. Rustig roeren in de pot en alles perfect op smaak brengen. Oh, en het ziet er toch ook echt heel mooi uit, vind je niet? ”

Nodig voor 4:

1 rode paprika

1 ui

2 teentjes look

Takje verse tijm

400 g risottorijst

600 ml groentebouillon

200 g diepvrieserwten

150 gram Parmezaanse kaas

40 gram boter

4 zeebaarsfilets, met vel

Zo maak je het

Snipper de ui en de look

Snij de paprika in brunoise

Stoof de ui, look en paprika aan in een pot met olijfolie samen met het takje tijm

Voeg de rijst toe en laat enkele minuten mee stoven

Giet de helft van de groentebouillon bij de risottorijst, laat de risottorijst de bouillon absorberen

Roer de risotto om en voeg de erwten en de rest van de bouillon toe

Laat al roerend verder garen (ongeveer 15 min)

Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder de risotto

Voeg de boter toe en roer om

Kruid met peper van de molen, naar smaak

Maak in elke zeebaarsfilet enkele inkepingen aan de velkant en kruid met peper en zout

Bak de vis in een pan met olijfolie eerst op de velkant en vervolgens kort aan de andere kant

Verdeel de risotto op de borden en leg er de zeebaarsfilet dwars op

Tip van Johanna: versier met verse kruiden of bernagiebloempjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier