Pasta met scampi en kreeftenroomsaus
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een recept van Sonja (63) uit Moerzeke waarmee “je gegarandeerd indruk maakt op je tafelgenoten”.
Lezeres Sonja ging twee jaar geleden met pensioen, en had zich toen voorgenomen om heel veel te bakken en te koken… “Meer koken bleef tot nu toe een goed voornemen”, vertelt Sonja al lachend. “Mijn agenda zit mogelijks nog voller nu dan voor ik met pensioen ging. Ik doe met veel liefde vrijwillerswerk op een school en in een rusthuis, verzorg onze dieren, heb een kleine moestuin, ga regelmatig fietsen, … ik geniet!”
Met dit eenvoudige gerecht maak je gegarandeerd indruk op je tafelgenoten!”
Maar gelukkig blijft er na al die activiteiten ook nog tijd over om vrienden en familie te verwennen met lekker eten. Vandaag verwent Sonja ons met een van haar favoriete gerechten: Pasta met scampi en kreeftenroomsaus. Sonja: “Met dit eenvoudige pastagerecht maak je gegarandeerd indruk op je tafelgenoten!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
• 500 g lange pasta (linguine/spaghetti/…)
• 1 sjalot
• 1 teen knoflook
• 1 blik tomatenblokjes
• 250 ml room
• 1 blik kreeftensoep
• 24 scampi
• Parmezaanse kaas, naar smaak
• Cayennepeper
• Peper en zout
Zo maak je het
• Kook de pasta al dente in gezouten water
• Snipper de sjalot en look fijn
• Stoof aan in olijfolie
• Voeg er de tomaten aan toe, kruid met peper en een snuifje cayennepeper
• Laat enkele minuten sudderen
• Giet de kreeftensoep en de room erbij
• Roer om en laat opwarmen
Tip: Verdun de saus eventueel naar smaak met kookvocht van de pasta
• Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en cayennepeper
• Kruid de scampi met peper en zout
• Bak de scampi kort aan in olijfolie
• Schep de pasta door de saus
• Verdeel over 4 borden en werk af met de gebakken scampi en Parmezaanse kaas
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier