Gezonde Snickers bar met dadels

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van Anna (34) uit Schoten.

Lezeres Anna verwent ons vandaag met een huisgemaakte gezonde Snickers bar met dadels. “Een eenvoudige en heerlijke manier om gezonder te snoepen… om te gezondigen! Je maakt deze snack heel snel klaar, en zelf de kleinste helpers kunnen dit mee bereiden”, vertelt Anna met een grote glimlach.

Al meer dan 12 jaar is Anna bezig met gezonde voeding. Eerst vanuit haar studies als osteopate en ondertussen uit pure interesse en ervaring. Anna: “Ik merkte bij mezelf dat je veel lichamelijke klachten vaak niet kan loskoppelen van je voeding, daardoor ging ik me er meer en meer in verdiepen. Ik voel me nu echt goed en energiek door mijn gezonde en actieve levensstijl.”

Deze happy mama verwen je het liefst met een lekkere verse maaltijd: “Als mama kook ik veel zelf en soms is het wel eens leuk om gewoon aan tafel te mogen schuiven en niks te hoeven doen.”

Dit heb je nodig (voor 8 porties)

• 24 medjool dadels

• 125 g pindakaas

• 4 el ongezouten pindanoten

• 150 g pure chocolade

• Grof zeezout

Zo maak je het

• Snij de dadels door het midden open, maar niet helemaal doormidden

• Haal de pit eruit

• Druk de dadels plat op een bakpapier, ze vormen de bodem van je snickers

• Verdeel de pindakaas over de dadels

• Hak de pindanoten grof

• Strooi de pindanoten over de pindakaas

• Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven

• Giet de chocolade over de pindanoten

• Werk af met grof zeezout

• Leg 30 minuten in de diepvriezer tot de chocolade hard is

• Snij in stukken of repen

Tip: Deze gezonde snickers bewaar je best in de koelkast

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier