Spaghetti ‘onder elkaar’ met hesp
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Marina (60) uit Borsbeke spaghetti ‘onder elkaar’ met hesp.
“Deze eenvoudige pasta is de favoriet van het hele gezin en vooral bij de kleinkinderen. Zij doopten deze spaghetti met hesp tot ‘spaghetti onder elkaar’. Het recept gaat bovendien al enkele generaties mee”, vertelt lezeres Marina trots. “Ik ging als klein meisje elke woensdagmiddag naar mijn grootmoeder. We deden samen inkopen en doken dan de keuken in om dit lekkere gerechtje klaar te maken… een hele mooie herinnering!”
Naast koken heeft Marina nog een andere hobby: wandelen met haar twee Fox Terriers. Marina: “Enkele jaren geleden richtte ik een Facebookgroep op voor baasjes van een Fox Terrier. Hierdoor leerde ik heel wat fantastische mensen kennen. Elke maand maken we, ‘de zotte club’, ook een wandeling samen met de honden. Daar kijk ik telkens enorm naar uit!”
Dit heb je nodig (4 personen)
300 g schelletjes gekookte ham
400 g spaghetti
1 grote ui
spaghettikruiden
500 ml passata
snufje suiker
peper en zout
olijfolie
extra: geraspte kaas
Zo maak je het
Snipper de ui fijn
Fruit de uisnippers aan in olijfolie, gebruik een diepe pan
Snij de ham fijn
Voeg de ham toe aan de pan en laat kort even mee bakken
Giet de passata in de pan
Voeg een snufje suiker toe
Kruid met spaghettikruiden, peper en zout
Laat de saus op een zacht vuur sudderen
Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water
Giet de pasta af en meng met de saus
Verdeel over borden en werk naar smaak af met geraspte kaas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier