Spaghettipizza
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Rudi (54) uit Beersel spaghettipizza.
Lezer Rudi is gepassioneerd door lekker eten. De liefde voor koken? Die kreeg hij van zijn moeder, die heerlijk kon koken. En de juiste kooktechnieken leerde hij in zijn koksopleiding. Ondertussen is koken een leuke hobby waar vrienden en familie met veel plezier mee van kunnen genieten. Rudi: “Ik nodig graag mensen uit voor een diner, niets leuker dan blije gezichten aan tafel. Maar ook als je hier onverwacht langskomt kan ik altijd iets lekkers aanbieden Mijn koelkast is altijd goed gevuld en de diepvriezer zit vol lekkere huisgemaakte gerechten!”
De favoriete keuken van onze enthousiaste lezer is de Italiaanse. “Ik ben dol op verse pasta en risotto. Zelf pasta maken is voor mij pure ontspanning.” Zijn recept is dan ook een knipoog naar Italië. Rudi: “Ik maakte deze spaghettipizza met een knipoog naar de klassieker pasta carbonara. Het is een heerlijk eenvoudig gerecht, en ideaal om een restje pasta weg te werken!”
Dit heb je nodig
• 1 ei
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 1 teen look, fijngesnipperd
• 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g (volkoren) spaghetti
• 125 g mascarpone (of ricotta)
• enkele plakjes pancetta
• 100 g courgette, in plakjes
• 100 g champignons, in plakjes
• 5-tal kerstomaatjes, gehalveerd
• 50 g geraspte kaas
• 20 g geroosterde pijnboompitten
• handvol rucola
• verse oregano
• peper en zout
• olijfolie
• Extra: bakpapier, taartvorm
Zo maak je het
• Verwarm je oven voor op 180°C
• Kook de pasta al dente
• Klop het ei los met de fijngesnipperde sjalot en look en 30 g Parmezaanse kaas
• Meng de gekookte spaghetti door het eimengsel
• Kruid met peper en zout
• Bekleed een taartvorm met bakpapier
• Vet het bakpapier in met een beetje olijfolie
• Verdeel het spaghettimengsel in de bakvorm en druk aan
• Bak 5 minuten in je voorverwarmde oven
• Bestrijk de spaghettipizza met mascarpone (of ricotta)
• Beleg met pancetta, plakjes courgette, champignons en gehalveerde kerstomaatjes
• Kruid met peper en zout
• Zet de spaghettipizza terug in de oven en bak goudbruin (+- 10 min)
• Werk af met verse oregano, rucola en geroosterde pijnboompitten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier