Spinaziesalade met aardbeien
Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be. verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Yati (32) uit Deurne een spinaziesalade met aardbeien.
Lezeres Yati is een vrolijke spring-in-t-veld. Haar ideale zondag? Die begint alvast sportief! “Mijn ideale zondag begint gewoonlijk met een bokstraining, waarna ik samen met mijn hondje Marcel langs de vogeltjesmarkt (Antwerpen) wandel voor lekkere seizoensgebonden groenten en fruit. Genieten van de zon met vrienden en familie, wandelen, een beetje werken in de tuin, … mijn zomerse zondagen spendeer ik liefst buiten!”
Vandaag verwent ze ons met een super gezonde en lekkere salade, die bovendien ideaal is voor warme zomerdagen. Yati: “Ik neem deze zomerse salade zelf vaak mee als lunch voor op kantoor, net omdat het zo makkelijk is! Je hebt meteen je dagelijkse portie groenten én fruit binnen. Mijn collega’s vonden het heel raar dat ik spinazie als salade at én vooral in combinatie met al dat fruit.. tot ze zelf geproefd hadden!”
Dit heb je nodig
• 250 g verse (baby)spinazie
• 400 g aardbeien
• 100 g bosbessen
• 150 g fetakaas
• handvol pecannoten
• Tip: ook lekker met blauwe kaas
Zo maak je het
• Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en zwier droog
• Spoel de aardbeien en de bosbessen
• Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij ze doormidden
• Meng de spinazie met de aardbeien en bosbessen
• Verkruimel de fetakaas over de salade en schep om
• Verdeel de salade over 4 borden
• Werk af met pecannoten
• Sprenkel de balsamicocrème vlak voor het serveren over de salade
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier