
Zondagse kost: tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini
Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met Zondagse kost. Deze zondag: een heerlijk receptje van lezeres Nancy (48) uit Veerle-Laakdal.
Lezeres Nancy is gek op salades, huisgemaakt stoofvlees en zowat alle gerechten met zalm. “Maar het gerecht waarvoor ze mij echt voor mogen wakker maken,” vertelt ze enthousiast, “is de heerlijke bouillabaisse van mijn schoonzus!” In haar vrije tijd kan je Nancy vinden in haar keuken: “Lekker eten is een echte passie. Ik sta zelf heel vaak achter de kookpotten om nieuwe recepten uit te proberen. Daarnaast gaan mijn man en ik ook regelmatig uit eten, genieten!”
Vandaag serveert Nancy ons tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini. “Deze tagliatelle met zalm is eenvoudige kost. Een simpele bereiding met slechts enkele ingrediënten… die natuurlijk ook heerlijk smaakt! Ideaal voor wie na een lange werkdag snel lekker eten op tafel wil toveren”, aldus Nancy.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
450 g tagliatelle
1 ui
250 g broccolini
200 ml room
150 g kruidenkaas
300 g gerookte zalm
1 el olijfolie
Peper en zout
Cayennepeper
Handvol verse groene kruiden (bieslook, peterselie)
Zo maak je het
Kook de tagliatelle al dente in gezouten water
Giet af en bewaar een kopje kookvocht voor de saus
Snipper de ui fijn
Stoof de ui glazig in de olijfolie
Doe de broccolini mee in de pan en laat kort mee stoven
Voeg de room, de kruidenkaas en een beetje kookvocht toe
Roer om en laat de saus enkele minuten pruttelen op een zacht vuur
Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg ze toe aan de saus
Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel cayennepeper
Schep de pasta onder de saus (voeg nog een beetje extra kookvocht toe indien nodig)
Werk af met verse groene kruiden
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier