Tartine met roomkaas, zalm en fruit

Het is vandaag Zondag van de bakker, en dus zetten we niet enkel onze geweldige bakkers maar ook hun lekkere brood in de spotlights. Amylia van www.cookameal.be verwent ons daarom vandaag met een heerlijk recept met een tartine met roomkaas, zalm en fruit. Een eenvoudig recept dat kleur brengt op een grijze herfstdag!

Dit heb je nodig (per persoon)

• 2 dikke sneden bruin/volkoren brood

• 2 el roomkaas (mag ook de variant met fijne kruiden zijn!)

• 4 plakjes gerookte zalm

• 3 à 4 partjes appelsien*

• een handvol granaatappelpitten

• verse peterselie

• peper van de molen

*Snij de appelsien à vif. Hoe doe je dat? Snij de boven- en onderkant van elke vrucht. Schil de citrusvruchten zoals je een appel zou schillen. Zorg dat je de bittere schil helemaal verwijdert. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten. Neem nu de vrucht in de hand en snij de partjes tussen de vruchtvliezen uit.

“Vandaag zetten we het brood van onze geweldige bakkers in de spotlights”

Zo maak je het

• Rooster of grill een dikke snee bruin/volkoren brood van je favoriete bakker

• Smeer op de toast een royale laag roomkaas

• Verdeel de plakjes zalm bovenop de roomkaas

• Verdeel de partjes appelsien en granaatappelpitten over de toast

• Werk af met verse peterselie en een draai peper van de molen

Wil jij met je favoriete zondagse kost een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier