Tataki van tonijn

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be -verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag de tataki van tonijn van lezeres Wendi!

Lezeres Wendi uit Herk-de-stad is een ‘georganiseerde hobbykok’, een echte planner. “Ik maak steeds een weekmenu en stel een winkellijstje samen op basis van de winkelgangen”, vertelt Wendi. “Zo ben ik snel de winkel weer uit en kan ik aan de slag. Ook voor etentjes ben ik steeds goed voorbereid. Drie hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht, kaasschotel en dessert… Wanneer er bezoek is, leef ik me helemaal uit.”

“Mijn eigen versie van dit heerlijk frisse zomergerecht”

Vandaag serveert Wendi ons haar heerlijke tataki van zalm. “Wij genieten van de zuiderse keuken en wanneer we in Spanje zijn, staat er bijna standaard tataki van tonijn op de kaart. Dit is mijn eigen versie van dit heerlijk frisse zomergerecht”, vertelt Wendi enthousiast. Deze lekkere tataki van tonijn maak je klaar met een paar ingrediënten in een minimum van tijd, ideaal voor een zomers diner!

Dit heb je nodig (voorgerecht 4 personen)

• ½ rode ui

• 50 ml rode wijnazijn

• 1 tl suiker

• 100 g edamame boontjes (zonder peul)

• 3 el mayonaise

• 1 tl sojasaus

• 1 tl srirachasaus (naar smaak)

• 300 g verse tonijn

• 2 el sesamzaadjes

• olijfolie

• peper en zout

Zo maak je het

• Snij de rode ui in dunne ringen

• Marineer de uiringen met de rode wijnazijn en suiker

• Kook de edamame bonen beetgaar in kokend water

• Maak een saus van mayonaise, sojasaus en srirachasaus

• Kruid de tonijn met peper en zout en wentel door de sesamzaadjes

• Grill de tonijn kort aan in een hete pan met olijfolie, de tonijn mag binnenin nog rauw zijn

• Snij de tonijn in plakken

• Verdeel de tonijn over 4 bordjes

• Dresseer met gemarineerde rode ui, edamameboontjes en srirachamayonaise

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier