Heerlijke zondagse kost: Vegan brownies
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week allemaal graag wat extra genieten. Vandaag: Helena (29) uit Wilrijk. “Deze brownies zijn een van de eerste recepten die ik probeerde nadat ik besliste om plantaardig te eten. Ik bak graag en vond het een geruststelling: plantaardig bakken is niet per se moeilijker en het resultaat minstens even lekker.”
Dit heb je nodig (voor 9 porties)
200 g donkere chocolade zonder zuivel
170 g zelfrijzende bloem
3 el cacaopoeder
150 g suiker
Snuifje zout
4 el plantaardige olie (+ extra)
250 ml plantaardige melk
150 g walnoten
Extra: bakvorm 20X20
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Smelt 150 g chocolade au bain-marie, laat een beetje afkoelen
Neem een grote kom en zeef hierin de bloem en het cacaopoeder
Voeg de suiker en een snufje zout toe en schep om
Meng nu de olie, melk en gesmolten chocolade onder het bloemmengsel
Hak de walnoten en de resterende chocolade in grove stukken
Spatel door het beslag
Schep het beslag in de vorm en strijk glad
Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is, maar het midden nog wat kleverig voelt
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier