Watermeloenmojito

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons deze week met een verfrissende mocktail.

Ontdek de ultieme zomerverfrissing met deze verrukkelijke watermeloenmojito! Dit kleurrijke drankje combineert de sappige zoetheid van verse watermeloen met een verfrissende twist, perfect voor warme dagen en gezellige avonden. Of je nu een feestje geeft of gewoon wilt genieten van een dorstlesser op het terras, dit eenvoudige recept brengt een vleugje zomermagie in elk glas. Dus pak je blender en laat je verleiden door deze onweerstaanbare mocktail die zowel jong als oud zal bekoren!

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

250 g watermeloen

150 g aardbeien

2 el esdoornsiroop

2 limoenen

Handvol verse munt

2 el rietsuiker

Bruiswater

IJsblokjes

Zo maak je het

Snij de watermeloen in blokjes

Was de aardbeien en verwijder het kroontje

Doe de watermeloen, aardbeien en esdoornsiroop in je blender

Voeg het sap van 1 limoen toe

Blend tot een glad mengsel

Snij de tweede limoen in partjes

Doe de limoenpartjes samen met de muntblaadjes in een waterkan (of in 4 cocktailglazen)

Bestrooi met rietsuiker

Stamp dit even met een muddler (stamper)

Voeg ijsblokjes toe

Giet het watermeloenmengsel in de kan

Roer alles goed door elkaar en vul aan met spuitwater

Werk af met een takje munt en een blokje watermeloen

Heb jij nog een heerlijk zomers receptje dat je wil delen met de lezers van De Zondag? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be. Wordt jouw receptje gepubliceerd, dan ontvang je ook de enige echte De Zondag-keukenschort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier