Griekse yoghurtcake met blauwe bessen
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een luchtige tip van lezeres Veronique (40) uit Sint-Niklaas.
Veronique is als sinds kleins af aan dol op bakken. Op bakken, proeven én anderen trakteren. Deze vrolijke mama van twee leuke dochters (9 en 12 jaar) staat tijdens weekends en in de vakantie dan ook met veel plezier samen koekjes en taart te bakken. Veronique: “Het recept voor deze Griekse yoghurtcake met blauwe bessen kwam ik een tijdje geleden toevallig tegen online. Een geslaagd experiment, want nu maak ik deze lekkere luchtige cake heel regelmatig!”
“Nu maak ik deze lekkere luchtige cake heel regelmatig”
Naast bakken is Veronique ook helemaal fan van aperitieven. “Wij starten elke vakantie met het ganse gezin met een uitgebreide ‘aperitiefjesavond’. Het plezier begint al bij het samenstellen en klaarzetten van al het lekkers. Vervolgens doen we een flesje (kinder)champagne open en genieten we samen. Echt genieten!”
Dit heb je nodig (voor 4 a 6 personen)
• 215 g suiker
• 175 g Griekse yoghurt
• 3 eieren
• 80 ml zonnebloemolie
• ½ tl vanille essence
• 200 g zelfrijzende bloem
• Snufje zout
• 150 gram blauwe bessen (en/of frambozen)
• Extra: cakevorm (+/-26 centimeter)
Zo maak je het
• Verwarm je oven voor op 180°C
• Mix de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille essence en zonnebloemolie in een kom
• Spatel de gezeefde bloem en een snufje zout door het beslag
• Roer tot een je een glad beslag hebt
• Schep de blauwe bessen/frambozen door het beslag
• Schep het deeg in een ingevette cakevorm
• Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven
• Laat afkoelen en geniet!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier