Zeg-het-met-taart
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week maakt ze de zeg-het-met-taart van lezeres Bernice uit Wielsbeke klaar.
Even geleden kregen we een mailtje van fiere oma Bernice die graag twee van haar zeven kleinkinderen in de kijker wil zetten. Bernice: “Mijn kleindochter Marie-Charlotte staat graag in de keuken. Toen ze haar neef Michiel als vormselpeter wou vragen deed ze dat op een originele manier: met taart. Niet zomaar taart, maar met het taartrecept van haar overgrootmoeder. Ik moet toegeven dat het voor mij een onzettend mooi moment was. Om te zien dat ze zo creatief was en dat ze lekkere taart waar zo veel herinneringen aan vastzitten helemaal zelf klaarmaakte. Het is zo fijn dat we telkens als we deze taart serveren opnieuw mooie herinneringen maken.”
“Het is zo fijn dat we, telkens als we deze taart serveren, opnieuw mooie herinneringen maken”
En mooie herinneringen maakt deze warme familie heel regelmatig. Bernice: “Moederdag, Vaderdag, verjaardagen, communies, … elke gelegenheid nemen we de tijd om samen te komen. Daarnaast spreken we ook elke zondag af, samen bijpraten bij een goedgevulde tafel vol lekkers … dat zorgt ook elke week voor een stevig gevuld omahart.”
Dit heb je nodig
(voor 4 tot 6 personen)
65 g boter
150 g suiker
2 eieren
150 g bloem
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
100 ml melk
Voor de afwerking: (huisgemaakt) glazuur of chocoladesaus of taartdecoratiestiften
Extra: springvorm (24 centimeter)
Zo maak je het
Smelt de boter met de suiker en de melk in een sauspan
Haal van het vuur en laat afkoelen
Verwarm je oven voor op 150°C
Meng de bloem met het bakpoeder in een kom
Splits de eieren, voeg de eierdooiers toe aan de bloem
Giet nu ook het afgekoelde melkmengsel in de kom
Meng (met een keukenrobot) het geheel tot een glad en luchtig deeg
Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker
Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het deeg
Beboter de springvorm en giet het deeg er in
Bak de taart 35 minuten in je voorverwarmde oven
Schrijf je gewenste boodschap op de taart met de glazuur, chocoladesaus of taartdecoratiestiften
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier