Zomerse bloemkooltabouleh
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Inge Claeys (53) uit Berlare zomerse bloemkool tabouleh.
“In de eerste coronalockdown veranderde ik mijn leven drastisch”, vertelt Inge trots. “Ik volgde een streng dieet. Om overtollige kilo’s weg te werken, maar vooral om me terug fit en gezond te voelen. Gezond, vers, koolhydraatarm en gevarieerd eten werd mijn nieuwe levensstijl. Ik geniet nu veel meer van koken en ook van eten… en ondertussen voel ik me ook veel beter in mijn vel.”
Geen zomer zonder BBQ. En ja hoor, ook bij een gezellige BBQ serveert Inge veel lekkers, allemaal vers en voedzaam natuurlijk. Zoals deze heerlijke zomers bloemkooltabouleh bijvoorbeeld. Inge: “Voor mij geen pastasalade of aardappelsalade met veel mayonaise, maar wel een lekker stukje ribeye met een assortiment gegrilde groenten en salades.”
1 sjalot
1 kleine bloemkool
3 tomaten
1 komkommer
1 bosje verse peterselie
handvol verse munt
50 g roomkaas
sap van ½ citroen
3 el extra vierge olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
Rasp (met een rasp of in de keukenmachine) de bloemkool fijn, tot ze een graankorrelachtige textuur heeft
Snipper de ui
Stoof de ui glazig in een beetje olijfolie
Voeg de bloemkool tabouleh toe en roerbak enkele minuten
Laat de bloemkool tabouleh afkoelen
Snij de tomaten en komkommer in kleine blokjes
Hak de verse kruiden fijn
Meng het citroensap met 3 eetlepels olijfolie en de roomkaas
Schep de bloemkoolcouscous om met de groenten, verse kruiden en roomkaasmengeling
Proef en kruid bij met peper en zout
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier