Zondagsbrood met pesto-eieren en avocado
Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje. Deze week zet ze ons nieuwe Zondagsbrood in de kijker.
Niets heerlijker dan uitgebreid ontbijten of brunchen op zondag. Vandaag delen we een twist op het klassieke spiegelei. Geserveerd op een sneetje van ons eigen heerlijke Zondagsbrood. Een recept dat het internet, de krant en wie weet ook binnenkort jullie keuken verovert. Met deze eenvoudige pesto-eieren breng je op één, twee, drie je ontbijt, brunch of lunch naar een heel ander niveau. Ben jij ook zo’n fan van verse pesto? Dan moet je dit recept echt proberen!
Dit heb je nodig (per persoon)
• 2 dikke sneden van ons Zondagsbrood
• 2 eieren
• ½ avocado
• 2 el verse pesto
• peper en zout
• chilivlokken
Verse pesto:
• 40 g Parmezaanse kaas
• 30 g pijnboompitten
• 1 teen look
• 30 g verse basilicum (blaadjes én takjes)
• 50 ml olijfolie
• sap van ½ citroen
Zo maak je het
Verse pesto:
• Doe de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum in een hakmolen. Voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Voeg het citroensap toe. Proef en kruid bij met peper en zout.
Toast:
• Doe 2 el verse pesto in een warme pan
• Verdeel de pesto over de bodem
• Breek de eieren bovenop de pesto
• Laat de eieren zo’n 3 à 4 minuten garen
• Breng de pesto-eieren verder op smaak met peper, zout en chilivlokken
• Rooster de sneden brood, of grill ze kort in een grillpan
• Prak de avocado en verdeel over de sneden brood
• Schik hierop de pesto-eieren
• Werk af met een draai peper van de molen, zout en chilivlokken naar smaak
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier