Zondagse kost: plukbrood met kaas en Parmaham
Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Kelly (27) uit Baal plukbrood.
“Het is een recept dat ik altijd achter de hand heb voor onverwacht bezoek. Onder het motto sharing is caring deel je een plukbrood gezellig met je tafelgenoten”, vertelt lezeres Kelly. “Snel klaar, eenvoudig en toch origineel… exact hoe ik het liefst kook!”
Kelly kookt dagelijks vers voor haar gezin. “Sinds de geboorte van ons zoontje ben ik nog bewuster bezig met voeding. Zo probeer ik vers en gevarieerd te koken, maar ook zo weinig mogelijk weg te gooien”, vertelt ze trots. “Dit plukbrood is voor mij ook een ideaal gerecht om restjes mee op te werken. Een schelletje kaas, een stukje mozzarella, salami,… dit plukbrood vul je helemaal naar je eigen smaak!”
Dit heb je nodig
1 groot ongesneden brood
75 g kruidenboter
300 g gemalen kaas
6 sneetjes Parmaham
Handvol verse kruiden, fijngehakt
Extra: zilverpapier
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 ° C
Laat de kruidenboter smelten
Snij met een broodmes een kruispatroon in het brood, laat ongeveer 1 à 1,5 cm tussen de sneden en snij tot +- ¾ diep
Verdeel de gesmolten boter tussen de sneden in het brood
Pak het brood nu in zilverpapier en zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven
Snij de ham in hapklare stukken
Haal het brood uit de oven
Verdeel de gemalen kaas en stukjes Parmaham nu in het brood
Bak het brood nu (onbedekt) nog +- 15 minuten verder in de oven, tot de kaas volledig gesmolten is
Werk af met de verse kruiden serveer onmiddellijk
Tip: Bij mooi weer kan je plukbrood ook op de BBQ bereiden!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier