Zondagse kost: gegrilde asperges in ham met aioli
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we allemaal graag extra genieten op de laatste dag van de week. Vandaag is het de beurt aan Vera (65) uit Hasselt.
Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van Cookameal. Vandaag serveert Vera gegrilde asperges in ham met aioli. “Deze asperges zijn heerlijk als hapje, als hoofdgerecht geserveerd met aardappelen of om op zondag in een zachtgekookt eitje te dopen”
Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)
12 asperges
1 eierdooier
1 el azijn
2 tenen look
5 el olijfolie
5 el maïsolie
12 plakjes Ganda ham
peper en zout
Zo maak je het
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden
Snij de houtachtige onderkanten eraf
Breng een ruime pan water met zout aan de kook
Kook de asperges beetgaar in ongeveer 8 minuten
Doe de eierdooier, azijn, look, zout en peper in je blender
Zet de blender aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie en vervolgens ook de maïsolie toe
Blend tot je een dikke egale saus krijgt
Tip: is je aioli iets te dik? Voeg dan een eetlepel kookvocht van de asperges toe
Wikkel de beetgare asperges in een plakje ham
Verwarm een grillpan (of je BBQ)
Grill de omwikkelde asperges kort aan beide kanten
Serveer met de aioli
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier