
Zondagse kost: panini met kip, appel en comté
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons vandaag met een heerlijk receptje met kaas naar aanleiding van Wereldkaasdag!
27 maart is Wereldkaasdag. Een dag die we niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. En hoe kan je deze dag beter vieren dan met een lekker recept? Vandaag dus speciaal voor alle kaas-lovers een heerlijk eenvoudig cheesy-recept.
Deze lekkere panini is een heerlijke lunch, maar gecombineerd met een lekkere salade ook helemaal geschikt als avondmaal. Geniet ervan!
Tip: Je kan de panini’s grillen in contactgrill/paninigril, maar als je dat niet hebt kan het ook perfect in een grillpan. Als je ze graag een beetje plat hebt zoals de ‘klassieke’, druk ze dan aan met een spatel of het deksel van een pot.
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
2 panini-broodjes (of voorgebakken stokbrood)
100 g comté kaas, in dunne plakjes of geraspt
4 sneetjes kippenwit
1 appel
handvol verse spinazie
peper
Zo maak je het
Verwarm de paninigrill voor
Verwijder het klokhuis van de appel en snij het vruchtvlees in dunne plakjes
Snij de panini’s in de lengte open
Beleg de onderste helften van de panini’s met het kippenwit, de comté kaas, plakjes appel en verse spinazie
Breng op smaak met peper
Dek de panini af met de bovenste helft
Leg de panini’s onder de grill en gril 3 minuten tot de kaas heerlijk gesmolten is
Serveer direct
Wil jij met je favoriete zondagse kost een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Xxxx (XX)
uit xxxxxxxx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier